Hinauspalvelu rientää auton kuljettajan avuksi

2 minuutit Julkaistu:


Hinauspalvelu rientää auton kuljettajan avuksi

Tien päällä sattuu ja tapahtuu - tämän tietävät ainakin paljon autolla ajavat. Tämän kertaisessa autoihin liittyvässä blogikirjoituksessani syvennyn erilaisiin ongelmatilanteisiin. Mitä tehdä, jos auto sammuu matkan varrelle? Miten varautua onnettomuustilanteeseen? Tai entäpä siinä tilanteessa, jos hävittää auton avaimen? Näihin kysymyksiin löydät vastaukset tästä tekstistä.

Hinausfirma auttaa monessa tilanteessa

Autoon kuin autoon voi tulla yllättävä vika. Jarrut lakkaavat toimimasta tai auton ohjattavuuteen tulee häikkää. Varoitusvalot alkavat vilkkua ilman selkeää syytä. Tällaisia ikäviä yllätyksiä voi toki pyrkiä välttämään säännöllisellä huollolla. Mutta loppujen lopuksi auto on laite, johon voi tulla oikosulku yllättäen. Joskus valot jäävät vahingossa päälle ja akku loppuu. Matkanteko tyssää siihen paikkaan. Mitä tällaisessa tilanteessa voi tehdä?

Kuten sanottu, on ennaltaehkäisy järkevää. Lakikin määrittelee ajoneuvoille tietyt raamit, joiden puitteissa niistä on pidettävä huolta. Näin varmistetaan, ettei viallisten autojen aiheuttamia vaaratilanteita syntyisi. Ennaltaehkäisy ei kuitenkaan paljoa lohduta siinä vaiheessa kun ihmettelet viallista autoa tien poskessa. Näitä tilanteita varten kannattaa puhelimeen tallentaa hinauspalvelun numero. Monet näistä palveluista toimivat ympäri vuorokauden, joten saat apua saman tien. Hinauspalvelu voi autosi hinauksen lisäksi toisinaan korjata sen myös paikan päällä. Näiltä palveluntarjoajilta saat apua myös silloin kun unohdat avaimesi esimerkiksi auton sisään. Ammattilainen osaa auttaa auton oven avaamisessa aiheuttamatta vahinkoa autolle. 

Tilanteissa, joissa suurempi remontti on tarpeen, vie hinausauto ajoneuvosi korjaamolle. Jotkut palveluntarjoajat pystyvät toimittamaan sinulle vara-auton, jolloin pääset jatkamaan matkaasi sujuvasti. Vakuutus yleensä korvaa hinauksen ja monet hinausfirmat toimivatkin yhteistyössä vakuutusyhtiöiden kanssa.

Onnettomuustilanteen vakavuus vaikuttaa toimintatapaan

Onnettomuustilanteessa ratkaisee tapahtuman vakavuus. Jos kyseessä on peltikolari, jossa ei ole loukkaantuneita, voidaan asioista sopia joskus jopa vain kuljettajien kesken. Vakuutusyhtiöön tulee olla yhteydessä mahdollisimman pian. Epäselvissä tilanteissa tulee paikalle kutsua poliisi ja vakavammissa tapauksissa tulee aina soittaa hätänumeroon. Jokaisella ihmisellä on velvollisuus auttaa toista hädässä, kunhan se ei aiheuta itselle vaaraa. Varmista siis ensin oma turvallisuutesi ja auta sitten toisia. Onnettomuustilanteita varten tulee varautua vähintäänkin ensiapupakkauksella ja varoituskolmiolla. Kun tilanne on selvä, voidaan hinausauto pyytää paikalle hinaamaan onnettomuusautot pois.



tag:
310 sanat

minusta

Auton hankinnasta vuosihuoltoon - blogi autojen maailmasta Auto on monelle arjen sankari. Joillekin se taas on intohimon ja harrastuksen kohde. Joka tapauksessa aihe on meistä monelle ajankohtainen enemmin tai myöhemmin. Tästä blogista voitkin löytää mielenkiintoista tietoa liittyen autojen maailmaan. Oli kyseessä sitten automerkit, niiden osat, ostaminen, myyminen tai huolto, löydät täältä hyödyllisiä vinkkejä. Saatanpa innostua kirjoittelemaan myös ajoneuvojen historiasta tai ennustelemaan tulevaisuutta. Myös erilaiset moottoriurheilukisat saattavat päästä aihelistalle. Jos sinulla on aihealueeseen liittyvä artikkelitoive, kerro siitä ihmeessä. Kirjoitan mielelläni siitä mitä muut haluavat lukea. Tule siis blogini mukaan lukemaan, oppimaan, kommentoimaan ja keskustelemaan. Olit sitten alan konkari tai vasta ensimmäisen autosi omistaja, on täällä tilaa kaikkien mielipiteille.

Haku