Hinaus on nykyisin ammattilaisen hommaa

2 minuutit Julkaistu:


Hinaus on nykyisin ammattilaisen hommaa

Nykyisin yhä useampi autoilija kääntyy ammattilaisen puoleen, jos tienpäällä tulee ongelmia. Ammattimaiseen hinaus- tai tiepalveluun yhteyden ottaminen on sekä kuljettajan että muiden tiellä liikkujien kannalta ehdottomasti turvallisin vaihtoehto, kuten myös auton, koska väärin hinatessa, saattaa autolle koitua kalliita lisävahinkoja, joita vakuutusyhtiö ei korvaa. Hienoa, että olet löytänyt blogimme äärelle. Tällä kertaa tarjoilemme vinkkejä, miten kannattaa varautua pidemmälle ajomatkalle ja mitä tehdä jos hinaus tuntuu väistämättömältä vaihtoehdolta.

Pidemmälle ajomatkalle automatkalle kannattaa varustautua huolella

Ennen pidemmälle ajomatkalle lähtemistä kannattaa varustaa ja tarkistaa auto huolella, sekä huolehtia myös siitä, että lähtee matkaan hyvin levänneenä ja realistista aikataulua noudattaen, laskien mukaan myös tarpeelliset lepo- ja tankkaustauot. Tärkein mukaan otettava väline turvallisuuden kannalta on kännykkä, jonka akussa on riittävästi latausta. Kännykkään kannattaa tallentaa sekä oman vakuutusyhtiön numero ja myös hinaus- ja tiepalveluiden numerot. Kuten Hinaus- ja kuljetuspalvelu Rantanen Oy:n numero. Puhelimen avulla on myös mahdollista paikantaa tienpäälle jäänyt autoilija. Sääennuste kannattaa myös tarkistaa etukäteen ajoreitin varrelta. Huonolla säällä ajaminen vaatii kuljettajalta enemmän ja matka tulee myös todennäköisesti kestämään kauemmin, koska ajonopeus kannattaa mitoittaa myös sään mukaan, eikä pelkästään nopeusrajoitusten. Rengaspaineet kannattaa tarkistaa ennen matkaa, koska sen lisäksi, että ne vaikuttavat turvallisuuteen ja polttoaineen kulutukseen, voi samalla havaita vuodot renkaassa jo ennen tienpäälle lähtemistä. Valojen toiminnan varmistaminen, etenkin takavalojen toiminta on myös hyvä tarkistaa, kuten myös auton nesteet, tuulilasinpyyhkimen sulat ja ilmastoinnin toimivuus.

Mitä varusteita kannattaa ottaa mukaan pitkälle automatkalle

Hyvä seura on tietenkin koko reissun a ja o, mutta mukaan kannattaa pakata matkatavaroiden ja puhelimen lisäksi myös kartta, taskulamppu, puhelimenlaturi, varavaatteita, lämpimiä vaatteita, huopa, huomioliivit ja ruokaa sekä juomista. Varoituskolmio, ensiapupakkaus ja palosammutin ovat pakolliset varusteet jokaisessa autossa. Ensiapulaukun sisältö kannattaa kuitenkin tarkistaa säännöllisesti, koska esimerkiksi monet lääkkeet vanhenevat ajan kuluessa ja menettävät usein tehoaan. Pakkaaminen tulee myös tehdä oikein, ettei auton painopiste muutu, raskaat tavarat kannattaa sijoittaa takakonttiin alimmaiseksi sen takaseinää vasten ja matkustamossa ei tule säilyttää irrallisia esineitä. Jos autoon tulee vikaa tai ajat pois tieltä, kannattaa hinaus jättää aina ammattilaiselle turvallisuuden ja lisävahinkojen estämisen vuoksi. Ennen hinauspalveluun soittamista tulee varmistaa, että auto on turvallisessa paikassa tien sivussa ja myös viedä varoituskolmio paikoilleen.

 



tag:
341 sanat

minusta

Auton hankinnasta vuosihuoltoon - blogi autojen maailmasta Auto on monelle arjen sankari. Joillekin se taas on intohimon ja harrastuksen kohde. Joka tapauksessa aihe on meistä monelle ajankohtainen enemmin tai myöhemmin. Tästä blogista voitkin löytää mielenkiintoista tietoa liittyen autojen maailmaan. Oli kyseessä sitten automerkit, niiden osat, ostaminen, myyminen tai huolto, löydät täältä hyödyllisiä vinkkejä. Saatanpa innostua kirjoittelemaan myös ajoneuvojen historiasta tai ennustelemaan tulevaisuutta. Myös erilaiset moottoriurheilukisat saattavat päästä aihelistalle. Jos sinulla on aihealueeseen liittyvä artikkelitoive, kerro siitä ihmeessä. Kirjoitan mielelläni siitä mitä muut haluavat lukea. Tule siis blogini mukaan lukemaan, oppimaan, kommentoimaan ja keskustelemaan. Olit sitten alan konkari tai vasta ensimmäisen autosi omistaja, on täällä tilaa kaikkien mielipiteille.

Haku